Απώλεια ακοής

3 σοβαρές παρενέργειες της απώλειας ακοής που λύνονται εύκολα με ακουστικά βαρηκοΐας

Η απώλεια ακοής είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απώλεια της ικανότητάς σας να ακούτε καλά. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει τρομακτικές παρενέργειες σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Τα καλά νέα είναι ότι με τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορείτε να αναστρέψετε αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία σας, αρκεί βέβαια να προνοήσετε και να το κάνετε όσο αυτό είναι νωρίς. Αν η απώλεια ακοής αφεθεί αθεράπευτη, από ένα σημείο και μετά οδηγεί σε μόνιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μπορείτε να αποφύγετε, αν δράσετε έγκαιρα.

Γνωστική εξασθένηση

απωλεια μνημης

Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ήχους κάθε κλάσμα του δευτερόλεπτου. Ακόμα κι αν κάθεστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο, υπάρχουν διάφοροι ήχοι, όπως ο αέρας που σφυρίζει μέσα από τον εξαερισμό. Ο εγκέφαλος φιλτράρει τον ήχο και αποφασίζει ότι δεν χρειάζεται να τον ακούσετε. Όταν υπάρχει απώλεια ακοής, ο εγκέφαλος σταδιακά δεν έρχεται σε επαφή με την ίδια ποσότητα και ποιότητα ήχου, αλλά αγωνίζεται συνεχώς να τη βρει ξανά. Το άγχος αυτό και η έλλειψη ερεθισμάτων μπορεί να προκαλέσει γνωστική εξασθένηση και απώλεια μνήμης που αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας. Όμως, έχει αποδειχθεί ότι η γνωστική ικανότητα του ατόμου επανέρχεται, αν η απώλεια ακοής αντιμετωπιστεί με ακουστικά βαρηκοΐας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Προβλήματα ψυχικής υγείας

θυμος

Η πιο προφανής ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ο αντίκτυπος της απώλειας ακοής στην ψυχική σας υγεία, κάτι που οδηγεί σε πιθανή εμφάνιση κατάθλιψης. Άτομα που πάσχουν από απώλεια ακοής δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους άλλους, με αποτέλεσμα την κοινωνική απόσυρση, το θυμό, την αρνητική διάθεση και την ευερεθιστότητα. Από ένα σημείο και μετά, οι άνθρωποι σταματούν να προσπαθούν, εάν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά, και αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη και ψυχολογική πίεση.

Προβλήματα σχέσεων

εργασιακες σχεσεις

Η απώλεια ακοής και η αδυναμία του ανθρώπου να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τους γύρω του έχει άμεσες επιπτώσεις και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με απώλεια ακοής που εργάζονται ακόμη, κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ίδιου μορφωτικού επιπέδου και με την ίδια εμπειρία. Φυσικά, εκτός από τις εργασιακές σχέσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επαφή των βαρήκοων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η απομόνωση από τις συζητήσεις έχει ως συνέπεια να χάνουν την επαφή με τους φίλους, τα παιδιά και τους συντρόφους τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία.

Ευτυχώς, τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν ξανά με φυσικότητα τη χαμένη ακοή. Με τον κατάλληλο τύπο ακουστικών ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα μπορέσετε να αποκτήσετε ξανά τα ερεθίσματα που θα σας επαναφέρουν σε μια όμορφη καθημερινότητα, κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.