Βρεφικά μαγιό

4 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα βρεφικά μαγιό & κάνουν τη ζωή στη θάλασσα ευκολότερη

Μπορεί ακόμα η μέρα που θα απολαύσουμε τη θάλασσα με την οικογένειά μας να φαντάζει πολύ μακρινή, όμως δεν είναι και τόσο. Ο καιρός φτιάχνει σιγά σιγά και σίγουρα όλα τα παιδιά ανυπομονούν να περάσουν ατελείωτες ώρες στην παραλία. Αν στην οικογένεια έχετε ένα μωράκι, το σίγουρο είναι ότι, εφόσον το επιτρέπει ο παιδίατρος, μπορείτε να κάνετε μαζί του μπάνιο στη θάλασσα και να το μυήσετε στον υπέροχο κόσμο του νερού και του ήλιου. Φυσικά, χρειάζεται προσοχή με τις κατάλληλες προφυλάξεις να ξεκινούν από δύο βασικά στοιχεία: το μαγιό και το αντηλιακό.

Πολλά βρεφικά μαγιό συνδυάζουν όλες τις προφυλάξεις σε ένα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα άλλο. Πάντως, όταν αγοράζετε μαγιό για το μωρό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Απορροφητικό εσωτερικό τμήμα

Αν το μωρό σας είναι κάτω του ενός έτους, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κρατάτε τα ατυχήματα μέσα στο μαγιό, ειδικά αν κάνει μπάνιο σε πισίνα. Ο τρόπος αυτός ονομάζεται πάνα-μαγιό και είναι ό,τι πιο βολικό μπορείτε να βρείτε. Διαθέτει απορροφητικό εσωτερικό τμήμα, οπότε κρατάει τις διαρροές μέσα, αφήνοντας το μωράκι σας στεγνό και καθαρό, ώστε να χαρεί το μπάνιο του.

Ελαστική εφαρμογή

Είτε αγοράσετε πάνα-μαγιό είτε όχι, το να έχει καλή εφαρμογή το βρεφικό μαγιό είναι κομβικής σημασίας. Τσεκάρετε ότι τα λάστιχά του είναι ανθεκτικά και στα μαγιό για αγόρια, που είναι σορτς, βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος έχει κορδόνι που σφίγγει. Αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να… ψάχνετε το μαγιό μετά μέσα στη θάλασσα.

UV αντιηλιακή προστασία

Μια τάση που κερδίζει ολοένα έδαφος τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα, είναι τα ολόσωμα μαγιό με αντηλιακή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πρόκειται για ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό, αφού προστατεύει τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος του μωρού, χωρίς να χρειάζεται να του προσθέτετε συνεχώς αντηλιακό και να ανησυχείτε μήπως καεί μετά από ώρες στον ήλιο. Το ύφασμα, από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ολόσωμα βρεφικά μαγιό, επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και το κρατούν δροσερό ακόμα και κάτω από τον ήλιο του μεσημεριού, ενώ ταυτόχρονα το διατηρούν ζεστό μέσα στο νερό. Άλλωστε, τα παιδιά δεν χορταίνουν να κάθονται με τις ώρες μέσα στη θάλασσα, κάτι που ενδέχεται να τα οδηγήσει σε υποθερμία, αν δεν καλύπτεται το σώμα τους.

Ολόσωμα μαγιό για κορίτσια

Τα ολόσωμα μαγιό για κορίτσια είναι η πιο ασφαλής λύση για τα κοριτσάκια όλων των ηλικιών. Και αυτό επειδή αφενός είναι πολύ πιο σταθερά, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγουν από τη θέση τους, και αφετέρου επειδή προστατεύουν από την ακτινοβολία ευαίσθητα μέρη του σώματος, όπως η κοιλιά και το στήθος.