πρόπολη

4 λόγοι που η πρόπολη είναι από τις πιο αγαπημένες ουσίες της περιποίησης προσώπου

Η πρόπολη, ή αλλιώς η κόλλα των μελισσών, είναι μια εντελώς φυσική ουσία που προέρχεται από τη διαδικασία χτισίματος της κερήθρας από τις μέλισσες. Η φυσική πρόπολη είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, και γι αυτό κέρδισε τις εντυπώσεις και στην περιποίηση προσώπου ως ένα φυσικό συστατικό που αναπλάθει και αναζωογονεί το ευαίσθητο δέρμα.

Για ποιους λόγους έχει γίνει τόσο δημοφιλής ως συστατικό των προιόντων περιποίησης προσώπου; Ποια είναι τα οφέλη της;

πρόπολη μέλι

1. Καταπολέμηση της ακμής

Αποδεδειγμένα, η πρόπολη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και το ενεργοποιεί. Η αντιβακτηριδιακή της δράση βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής από βακτήρια, και έτσι η χρήση της κάνει το δέρμα λείο, χωρίς σπυράκια. Οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ακμής χρησιμοποιούν προιόντα με πρόπολη για να αποτρέψουν την εμφάνιση κυστών, καθώς εκτός από αντιβακτηριδιακή έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος, αλλά και το καταπραύνει. Ουσιαστικά, εκτός από το να εξαφανίζει την ακμή, η πρόπολη είναι ένα συστατικό που επιτρέπει και την πρόληψή της.

2. Έλεγχος των νεκρών κυττάρων στο δέρμα

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που δεν απομακρύνονται τακτικά με απολέπιση είναι υπέυθυνα για το φράξιμο των πόρων. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή. Αν το δέρμα σας είναι αρκετά ξηρό και δεν ενυδατώνεται σωστά είναι πιθανό να εμφανίσετε ακμή λόγω των φραγμένων σας πόρων. Η πρόπολη δεν λειτουργεί ως φυσικό συστατικό απολέπισης, αλλά προιόντα απολέπισης με βάση την πρόπολη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και για την ενυδάτωση του δέρματος.

3. Προστασία από τα βλαβερά χημικά στοιχεία

Ένα από τα χαρακτηριστικά της πρόπολης είναι πως λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στα βλαβερά χημικά στοιχεία. Το δέρμα προστατεύεται από τις βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον με τη βοήθεια της πρόπολης. Η έκθεση στον ήλιο, το καυσαέριο, και η ακτινοβολία είναι συνθήκες τις οποίες βιώνουμε καθημερινά και δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ρισκάροντας να καταστρέψουμε το δέρμα μας. Έτσι αποτρέπονται τα διάφορα επιβλαβή χημικά στοιχεία, τα οποία καταστρέφουν το δέρμα με διάφορους τρόπους: πανάδες και κηλίδες, ρυτίδες και θαμπή όψη. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της πρόπολης προστατεύουν την επιδερμίδα και κάνουν το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό.

5. Θεραπεύει το δέρμα

Η φαρμακοβιομηχανία φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τις θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης, ιδιαίτεραστη περίπτωση εγκαυμάτων. Φαίνεται πως αυτό το φυσικότατο συστατικό καταπραύνει το καμμένο δέρμα αλλά ενισχύει και τη παραγωγή κυττάρων στο δέρμα. Η παραγωγή κολλαγόνου που ενεργοποιείται με τη βοήθεια της πρόπολης επιτρέπει στην εξισορόπηση νερού και ελαίων του δέρματος, αλλά και στην δημιουργία ενός υγιούς δέρματος. Σε περίπτωση που έχετε σημάδια και ατέλειες στην επιδερμίδα, θα ήταν εξαιρετικά βοηθητικό να προτιμήσετε προιόντα περιποίησης που περιέχουν πρόπολη για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της ιδιότητες.