Κάμερες ασφαλείας

Απομακρυσμένος έλεγχος DDNS στις κάμερες ασφαλείας: τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά του

Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σπίτι μας όσο εμείς λείπουμε… Να μπορούσαμε να δούμε πώς φέρεται η νταντά στο παιδί μας όσο εμείς δουλεύουμε! Ή να ξέρουμε ότι το κατοικίδιό μας είναι καλά όσο εμείς λείπουμε διακοπές. Ή απλά να μπορούμε να ρίχνουμε μια ματιά σε κάθε δωμάτιο, για να ξέρουμε ότι όλα είναι στην εντέλεια. Αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τον απομακρυσμένο έλεγχο DDNS στις κάμερες ασφαλείας. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι

κάμερα ασφαλείας πάνω σε τοίχο.

Με τον απομακρυσμένο έλεγχο DDNS δίνεται η δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένους χρήστες να βλέπουν σε live μετάδοση τις εικόνες που τραβάνε οι κάμερες παρακολούθησης και οι οποίες αποθηκεύονται στο καταγραφικό. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω διαδικτύου και δεν απαιτεί παρά το βασικό εξοπλισμό ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCV).

Τι εξοπλισμό χρειάζεται

πολλές κάμερες ασφαλείας στη σειρά

Για να δημιουργηθεί ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) απαιτείται να εγκατασταθούν στους χώρους του ακινήτου κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες θα συνδέονται με ένα καταγραφικό που θα αποθηκεύει τα δεδομένα σε σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, κάθε εγκεκριμένος χρήστης θα μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα, όπως έχουν ψηφιοποιηθεί. Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι μπορείτε να δείτε απευθείας τις εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας, αρκεί το καταγραφικό να είναι συνδεδεμένο στο internet και εσείς να έχετε μια φορητή συσκευή, όπως laptop, tablet ή smartphone, με γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, ώστε να υποστηρίζει το live streaming. Εφόσον, λοιπόν, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης υποστηρίζει τεχνολογία IP βίντεο, εσείς απλά θα πάτε σε μια διαδικτυακή διεύθυνση που θα σας δοθεί από την εταιρεία που σας εγκατέστησε το σύστημα, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και την ειδική εφαρμογή για Android ή iOS. Θα βάλετε τους κωδικούς, που αποκλείουν τις ανεπιθύμητες εισόδους από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες και είστε έτοιμοι! Με ένα κλικ έχετε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο σπίτι σας, στο κατάστημα ή την επιχείρησή σας.

Τι πλεονεκτήματα έχει

κάμερα ασφαλείας με κεραίες

Τα πλεονεκτήματα του απομακρυσμένου ελέγχου είναι πρόδηλα. Δεν είναι μόνο το ψυχολογικό κομμάτι του να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο χώρο σας, ακόμα και αν εσείς είστε χιλιόμετρα μακριά. Υπάρχει και η πρακτική πλευρά του ζητήματος. Με μια απλή ρύθμιση, ώστε να ειδοποιήστε στο κινητό με μήνυμα αν ανιχνευθεί ύποπτη κίνηση, ενημερώνεστε αν συμβεί το οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία. Ακόμα, όμως, και για πιο απλά περιστατικά, με τον απομακρυσμένο έλεγχο είστε ενήμεροι για τα πάντα. Φυσικά, πρέπει να έχετε γνωστοποιήσει σε όποιον εισέρχεται στο χώρο σας ότι υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης στο εσωτερικό και ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κείμενη νομοθεσία, δεν επιτρέπεται να παρακολουθείτε σε συστηματική βάση τους υπαλλήλους της εταιρείας σας, όμως μπορείτε να το κάνετε για τη νταντά που κρατάει το παιδί σας, εφόσον την έχετε ενημερώσει. Έτσι, εξασφαλίζετε πλήρη συμμόρφωση στους κανόνες και μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όσα χιλιόμετρα και να απέχετε.