Ηλεκτρικές συσκευές

Επισκευές ψυγείων: Γιατί το ψυγείο λειτουργεί συνέχεια;

Ένα ψυγείο χωρίς προβλήματα δεν πρέπει να λειτουργεί όλη την ώρα. Αν μέσα στη νύχτα συνειδητοποιείτε ότι το ψυγείο λειτουργεί συνεχώς, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Όχι μόνο γιατί προκαλεί αδιάκοπο θόρυβο, αλλά και γιατί σπαταλάει πολλή ενέργεια. Τα ψυγεία αποτελούν από τις πιο δαπανηρές συσκευές, οπότε αν λειτουργούν συνεχώς ο λογαριασμός του ρεύματος μπορεί κυριολεκτικά να εκτιναχθεί.

Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό, οπότε δεν απαιτεί τεχνικό για επισκευές ψυγείων. Τις δύο συνηθέστερες αιτίες μπορείτε να τις λύσετε μόνοι σας. Διαβάστε παρακάτω πώς.

Αιτία 1: Σκόνη στα πηνία

Μία από τις πιο κοινές αιτίες για ένα ψυγείο που λειτουργεί πολύ συχνά ή συνεχώς είναι η συσσώρευση βρομιάς και σκόνης γύρω από τα πηνία συμπυκνωτή. Είναι ιδιαίτερα κοινό εάν ζείτε σε ένα περιβάλλον με αρκετή σκόνη ή έχετε πολλά κατοικίδια ζώα.

Επισκευή: Αρχικά, αποσυνδέστε το ψυγείο από το ρεύμα. Στα περισσότερα ψυγεία, τα πηνία συμπυκνωτή βρίσκονται στο κάτω μέρος και είναι συνήθως προσπελάσιμα από το μπροστινό ή το πίσω μέρος του ψυγείου. Ορισμένα νεότερα μοντέλα, ωστόσο, έχουν εσωτερικά πηνία. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πηνία, αναζητήστε την προστατευτική κάλυψη και ξεβιδώσετε τις βίδες που την κρατάνε στη θέση της. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη περίσσεια σκόνης. Εάν υπάρχουν πολλά υπολείμματα βρομιάς, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα πανί και σκουπίστε απαλά.

Αιτία 2: Πολύ χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου

ανοιχτό ψυγείο με τρόφιμα

Αν ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, τότε το ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, για να την πιάσει. Αυτό όχι μόνο είναι πολύ δαπανηρό και αντιπεριβαλλοντικό, αλλά μπορεί επίσης να παγώσει και να χαλάσει τα περισσότερα τρόφιμα (π.χ. φρούτα και λαχανικά).

Επισκευή: Το ψυγείο πρέπει να ρυθμίζεται μεταξύ 2,5 και 4,5 βαθμών Κελσίου, ώστε να μην υπερλειτουργεί. Σε αυτή τη θερμοκρασία, τα τρόφιμα διατηρούνται στο μέγιστο δυνατό και προστατεύονται από την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Μπορείτε να ρυθμίσετε απευθείας σε αυτή τη θερμοκρασία τον θερμοστάτη, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο της βλάβης στον θερμοστάτη. Για να το διαπιστώσετε, μπορείτε να βάλετε ένα θερμόμετρο στο μεσαίο ράφι του ψυγείου και να δείτε αν υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα σε όσα γράφει ο θερμοστάτης και το θερμόμετρο.

Αν, πάντως, το ζήτημα δεν επιλυθεί με καμία μέθοδο, τότε πιθανώς το ψυγείο να έχει κάποια σοβαρή βλάβη, όπως στον συμπυκνωτή, τον αισθητήρα του θερμοστάτη ή το μοτέρ του ανεμιστήρα. Η συνδρομή επαγγελματία τεχνικού που θα διαγνώσει τη βλάβη και θα την επιλύσει με ή χωρίς τη χρήση ανταλλακτικού είναι απαραίτητη.

Βρείτε τον επόμενο τεχνικό για την επισκευή του ψυγείου σας στο www.attikaservice365.gr