Πυροτεχνήματα στον ουρανό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πυροτεχνήματα και την αγορά τους

Τα πυροτεχνήματα είναι εντυπωσιακά και χαρίζουν στιγμές διασκέδασης σε όλους! Είναι εύκολο να προμηθευτείτε και εσείς πυροτεχνήματα για να κάνετε τις εκδηλώσεις σας μοναδικές. Ωστόσο, η αγορά των πυροτεχνημάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνετε χαλαρά. Πως θα βεβαιωθείτε πως κάνετε ασφαλείς αγορές ποιοτικών πυροτεχνημάτων;

Παρακάτω θα δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα πυροτεχνήματα και την αγορά ώστε να διακοσμήσετε την κάθε σας εκδήλωση με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Πόσα χρήματα έχετε να ξοδέψετε;

Αγορά με κάρτα

Αν έχετε 200 ευρώ στη διάθεσή σας, πείτε το στον πωλητή και αφήστε τον να σας ενημερώσει για όλες τις επιλογές που έχετε σε αυτό το budget. Φυσικά, στις καυτές σεζόν όπως το Πάσχα ή το καλοκαίρι (λόγω γάμων) είναι πιθανό οι τιμές να είναι ανεβασμένες και να αγοράσετε λιγότερα πυροτεχνήματα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, μια έξυπνη ιδέα είναι να ψωνίζετε σε περιόδους εκπτώσεων ή εκτός σεζόν. Αν είστε συχνοί πελάτες και έχετε βάλει τα πυροτεχνήματα για τα καλά στη ζωή σας, τότε είναι πιθανό πως οι προμηθευτές σας θα σας κάνουν καλύτερη τιμή ή πακέτα προσφορών, αρκεί να είστε ξεκάθαροι για το πόσα χρήματα έχετε διαθέσιμα.

Αποφύγετε τα πακέτα

Πακέτο με πυροτεχνήματα

Τα περισσότερα έτοιμα πακέτα πυροτεχνημάτων είναι πολύ ακριβά. Συνήθως μπορείτε να πάρετε μεμονωμένα πυροτεχνήματα σε χαμηλότερη τιμή και έτσι να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι το δικό σας “πακέτο”. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό πως τα έτοιμα πακέτα για αγορά πυροτεχνημάτων έχουν παλιό απόθεμα, το οποίο έχει λήξει ή δεν είναι σε καλή κατάσταση. Και τι εννοούμε με αυτό — η πυρίτιδα δε χαλάει, όμως μπορεί να έχει μαζευτεί υγρασία που θα καταστρέψει την αποτελεσματικότητα του πυροτεχνήματος.

Αν δεν έχετε μεγάλο budget, προτιμήστε άλλα είδη

Συντριβάνια

Θέλετε το εφέ των πυροτεχνημάτων αλλά δεν έχετε αρκετά χρήματα στην τσέπη σας; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχουν άλλα είδη πυροτεχνημάτων που κοστίζουν λιγότερο και έχουν σχεδόν ίδιο αποτέλεσμα. Αυτά είναι τα πυροτεχνήματα εδάφους όπως τα συντριβάνια, ή τα δυναμιτάκια. Είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα εναέρια πυροτεχνήματα, αλλά επειδή δεν έχουν τόσο μεγάλη εμβέλεια και διάρκεια, είναι φυσικά πιο οικονομικά. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα πορτοφόλια, αρκεί να εμπιστευτείτε τους ειδικούς που θα σας συμβουλέψουν για την κατάλληλη αγορά πυροτεχνημάτων ανάλογα με το budget σας. 

Λάβετε υπόψιν τις αξιολογήσεις

Αστέρια και κουτάκια

Οι καταναλωτές πλέον ξέρουν πολύ καλά πως να πραγματοποιούν αγορές. Ο κλοιός έχει στενέψει για τους προμηθευτές, διότι κάθε πελάτης φροντίζει να κάνει κάποια αξιολόγηση online για τα πυροτεχνήματα που αγόρασε. Τα αξιόπιστα καταστήματα έχουν δημόσιες τις αξιολογήσεις ώστε οι πιθανοί πελάτες να γνωρίζουν πως το εμπόρευμα είναι υψηλής ποιότητας. Αν δε δείτε καλές αξιολογήσεις, τότε προφανώς μην αγοράσετε από το συγκεκριμένο κατάστημα, ή το συγκεκριμένο προϊόν. Επιπλέον, μπορείτε να ρωτήσετε φίλους ή συγγενείς που έχουν χρησιμοποιήσει πυροτεχνήματα σε δικές τους εκδηλώσεις για να σας δώσουν μια γνώμη ή να σας συστήσουν σε κάποιο κατάστημα πυροτεχνημάτων.