Ποτήρι & Πιάτα μέσα σε πλυντήριο πιάτων

Πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό: Πώς να το καθαρίσετε σε βάθος

Η σημαντικότερη συμβουλή συντήρησης για τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων σε εστιατόρια είναι ο τακτικός τους καθαρισμός, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Το ότι η λειτουργία του είναι να καθαρίζει σκεύη και πιάτα δεν σημαίνει ότι καθαρίζεται μόνο του. Στην πραγματικότητα, άλατα και υπολείμματα τροφών συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία του, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής του να μειώνεται δραστικά, αν αυτά δεν αφαιρεθούν.

Ωστόσο, αν ακολουθείτε με συνέπεια τα παρακάτω βήματα καθαρισμού, τότε το επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων θα έχει καλύτερη απόδοση και μακροζωία.

Χέρι ξεπλένει πιάτο κάτω από βρύση

Αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών

Πάντα θα πρέπει να ξεπλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα σκεύη, πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο. Αν αφήνετε πολλά υπολείμματα, τότε αυτό θα έχει ως συνέπεια να βουλώσουν τα φίλτρα και να θέλουν αλλαγή πολύ πιο σύντομα από το κανονικό.

Χρησιμοποιήστε το σωστό απορρυπαντικό

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα το απορρυπαντικό που συστήνει η μάρκα του επαγγελματικού πλυντηρίου και να μη χρησιμοποιείτε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιείται κάθε μέρα, η επίδραση ενός απορρυπαντικού που δεν είναι κατάλληλο για τη συσκευή είναι πιθανό να προκαλέσει δαπανηρή βλάβη στη συσκευή και τελικά να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από αυτά που θέλετε να γλιτώσετε.

Ροζ γάντι κρατάει πανάκι καθαρισμού

Καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου

Με ζεστό νερό, καθαριστικό για επιφάνειες και ένα καθαρό πανί, θα πρέπει να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες του πλυντηρίου. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά και ύστερα να αφήσετε το πλυντήριο ανοιχτό για 1-2 ώρες, ώστε να στεγνώσει τελείως.

Καθαρίστε τα ακροφύσια ψεκασμού

Μπορείτε να τα καθαρίσετε με ξύδι ή ειδικό καθαριστικό για τα άλατα, καθώς τα άλατα μπορεί να φράξουν τα ακροφύσια και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Αδειάστε το φίλτρο

Αρχικά, θα πρέπει να αδειάσετε το φίλτρο από τα υπολείμματα τροφών με το χέρι, όμως δεν αρκεί αυτό. Στη συνέχεια, καθαρίστε το φίλτρο με μια βούρτσα, ώστε να φύγουν και τα πιο μικρά υπολείμματα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και πιο σπάνια, όμως η βέλτιστη πρακτική είναι ο καθημερινός καθαρισμός.

Καθαρίστε όλα τα εξαρτήματα

Τα εξαρτήματα που αφαιρούνται καλό είναι να πλένονται και να στεγνώνουν εκτός πλυντηρίου. Η τακτική αφαίρεσή τους και ο καθαρισμός τους σας επιτρέπει κιόλας να τα επιθεωρείτε για βλάβες και φθορές, ώστε να τις προλαβαίνετε εγκαίρως.

Άδειο πλυντήριο πιάτων

Εκτελέστε δοκιμαστική πλύση

Καλό είναι 2-3 φορές την εβδομάδα, ιδανικά μετά τον καθαρισμό, να εκτελείτε μια δοκιμαστική πλύση χωρίς πιάτα και σκεύη. Αυτό θα επιτρέψει στο απορρυπαντικό να καθαρίσει σε βάθος το πλυντήριο μέσα στα εσωτερικά του μέρη. Φυσικά, μετά το τέλος της πλύσης θα πρέπει να αφήσετε για ώρα το πλυντήριο να στεγνώσει, ώστε να μη συσσωρευτεί υγρασία και βακτήρια.

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα serkoararat.gr για τις χρήσιμες συμβουλές που μας παρείχε.