ποδηλατο γυμναστικης

Ποδήλατο γυμναστικής: Με αυτά τα 3 μυστικά θα γυμνάσεις γλουτούς & θα εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα

Το ποδήλατο γυμναστικής θεωρείται μαζί με το ελλειπτικό η πιο αποτελεσματική καρδιοαναπνευστική άσκηση για τόνωση των γλουτών. Αν, λοιπόν, ο στόχος σου είναι να κάψεις λίπος, αλλά ταυτόχρονα να γυμνάσεις το κορμί σου για εντυπωσιακές εμφανίσεις στην παραλία, το ποδήλατο είναι η καλύτερη λύση. Εντάξει, δεν καίει τόσες πολλές θερμίδες όσο ο διάδρομος, όμως γυμνάζει πολύ καλύτερα τις εν λόγω μυϊκές ομάδες από το τρέξιμο.

Ωστόσο, για να απομακρύνεις το λίπος από την περιοχή, να πετύχεις την επιθυμητή σύσφιξη και να πεις επιτέλους αντίο στο… φλοιό πορτοκαλιού, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να ανέβεις απλά στο ποδήλατο και να αρχίσεις να κάνεις πετάλι. Το στατικό ποδήλατο έχει ορισμένα μυστικά, για να είναι αποτελεσματικό. Διάβασε τα από τους ειδικούς του Bodybuilding Club και ετοιμάσου για το σίγουρα παράξενο, αλλά πάντως αναμενόμενο καλοκαίρι !

Ο ρυθμός είναι το παν

Για την καύση λίπους, ειδικά στην επίμαχη περιοχή αλλά και γενικά, καθοριστικό ρόλο παίζει ο ρυθμός που κρατάς. Δύο λάθη γίνονται συνήθως. Το πρώτο συμβαίνει επειδή είναι λογικό να χαλαρώνουμε κάπως στο ποδήλατο γυμναστικής, μιας και δεν ποδηλατούμε έξω στο δρόμο, οπότε κάνουμε αρκετά χαλαρά και έτσι δεν καίμε πολλές θερμίδες. Από την άλλη, και ο πολύ έντονος ρυθμός, πάνω από το 80% του καρδιακού ρυθμού δεν είναι ιδανικός, καθώς αντί για λίπος καίγεται μυϊκός ιστός. Αυτό σημαίνει ότι θα πάνε στράφι οι ασκήσεις που έκανες πριν για τους γλουτούς. Συνεπώς, θα πρέπει να κάνεις με τέτοιο ρυθμό, ώστε οι σφυγμοί να κρατιούνται σταθερά περίπου στους 120.

ποδηλατο γυμναστικης

Ποδήλατο πρωί-βράδυ

Το καλό με το ποδήλατο γυμναστικής είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κυριολεκτικά όποτε το θελήσουμε, αν το έχουμε στο σπίτι ή στο γραφείο. Αντί, λοιπόν, να κάνεις για μία ώρα την ημέρα προπόνηση, είναι πολύ προτιμότερο να χωρίσεις την άσκηση σε δύο μέρη (ή και περισσότερο, αρκεί κάθε μέρος να είναι τουλάχιστον μισή ώρα). Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να κάψεις αρκετές επιπλέον θερμίδες από το πουθενά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μεταβολισμός συνεχίζει να δουλεύει για αρκετά λεπτά μετά το τέλος της άσκησης, οπότε είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευθείς.

ποδηλατο γυμναστικης

Προσοχή στη διαλειμματική προπόνηση

Όπως προαναφέρθηκε, δεν πρέπει να ανεβάζεις υπερβολικά ψηλούς σφυγμούς, γιατί τότε θα κάψεις μυ αντί για λίπος. Όμως, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Αν κάνεις για πολύ ώρα σε σταθερό ρυθμό, είναι πολύ πιθανό, ειδικά αν πια δεν είσαι αρχάρια, να αρχίσει το σώμα να συνηθίζει και οι σφυγμοί να πέφτουν, παρόλο που η ένταση είναι ίδια. Εδώ είναι που έρχεται η διαλειμματική προπόνηση. Για να ξυπνήσεις το σώμα και το μεταβολισμό, καλό είναι μετά από λίγα λεπτά σταθερής έντασης να την αυξάνεις για μερικά δευτερόλεπτα. Πρόσεξε, όμως, να μην κάνεις σπριντ για πάνω από 30 δευτερόλεπτα, γιατί τότε θα ανεβάσεις σφυγμούς πάνω από 130, κάτι που θα αρχίσει να… ροκανίζει το μυϊκό όγκο των γλουτών. Και θυμήσου, χάρη σε αυτόν το μυϊκό όγκο το δέρμα τεντώνει και η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται!