Ενεχυροδανειστήριο.gr - Χρυσός

Πώληση χρυσού: Τα 4 βήματα για να πετύχετε την καλύτερη τιμή

Η πώληση χρυσού δεν είναι τόσο απλή όσο ίσως φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία, αν φυσικά θέλετε να πετύχετε την καλύτερη τιμή για τον χρυσό σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με το πώς και πότε να πουλήσετε το χρυσό σας, καθώς και τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν αξιόπιστο αγοραστή. Θα μάθετε επίσης για μερικά από τα πιο κοινά προϊόντα χρυσού και πώς να υπολογίσετε την τιμή που μπορείτε λογικά να περιμένετε.

 

Αποφασίστε πότε θα πουλήσετε

Η απόφαση για την κατάλληλη στιγμή για την πώληση του χρυσού σας εξαρτάται φυσικά από προσωπικά αλλά και οικονομικά κριτήρια. Εάν επενδύετε σε πολύτιμα μέταλλα και αναζητάτε την κατάλληλη στιγμή για πώληση, τότε θα πρέπει να κοιτάτε συνεχώς την τιμή χρυσού, ώστε να πουλήσετε, όταν αυτή είναι στο υψηλότερο σημείο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, διότι πολλές φορές η ρευστοποίηση της επένδυσης πρέπει να γίνει σε χρονικό σημείο, στο οποίο η τιμή χρυσού έχει πέσει.

 

Ενεχυροδανειστηριο.gr - Ανταλλαγη χρυσού με χρήματα

Μάθετε τα πάντα για τον χρυσό σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ακριβή χαρακτηριστικά του χρυσού σας, ώστε να ξέρετε τι τιμή να αναμένετε. Εφόσον δεν είναι κόσμημα, αλλά ράβδος ή νόμισμα χρυσού, τότε πρόκειται για καθαρό χρυσό, οπότε τα καράτια δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι αν έχετε ράβδο ή ένα συλλεκτικό προϊόν (π.χ. παλιό ευρωπαϊκό χρυσό νόμισμα), αν το νόμισμα υποστηρίζεται από το κράτος (οπότε έχει συγκεκριμένη ονομαστική αξία) ή προέρχεται από ιδιωτικό νομισματοκοπείο.

 

Η τιμή που μπορείτε να περιμένετε

Πάντως, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η τιμή, στην οποία θα πουλήσετε το χρυσό σας, σε κάποια αγορά χρυσού δεν είναι η ίδια με την τιμή χρυσού. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αγοραστής του χρυσού είναι ουσιαστικά ο μεσάζων, ο οποίος στη συνέχεια θα το πουλήσει στον επόμενο αγοραστή. Έτσι, για να βγάλει και αυτός κέρδος, θα πρέπει να αγοράσει τον χρυσό σας σε λίγο χαμηλότερη τιμή από την τιμή πώλησης. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αναγραφή της τιμής χρυσού σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν δύο τιμές, η τιμή πώλησης και η τιμή αγοράς.

 

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Κοσμήματα - Χρήματα

 

Βρείτε αξιόπιστο αγοραστή

Το να βρείτε έναν αξιόπιστο αγοραστή, ο οποίος θα σας προσφέρει την τιμή της αγοράς, όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά σε διεθνές επίπεδο, είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα από όλα. Αν απευθυνθείτε σε ανθρώπους που θέλουν να σας εκφοβίσουν ή να σας εξαπατήσουν, θα χάσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Βεβαιωθείτε ότι απευθύνεστε σε έμπειρες επιχειρήσεις με εξειδικευμένους εκτιμητές, των οποίων οι συναλλαγές είναι νόμιμες και με βάση την αναρτημένη τιμή χρυσού.

Σας προτείνουμε το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο, το οποίο εδώ και 40 χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες του στο κέντρο της Αθήνας και είναι φημισμένο για την αξιοπιστία του.