Πώς να φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας μαζί με τη μάσκα

Η χρήση μάσκας για προστασία από το Covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη της διάδοσης και της ασθένειας από τον ιό. Ωστόσο, για άτομα που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας, η προστατευτική μάσκα προσώπου μπορεί να κάνει τα πράγματα λίγο περίπλοκα, ειδικά όταν πρόκειται για οπισθωτιαία ακουστικά . Λιγότερο δύσκολη είναι η κατάσταση με τα ακουστικά μέσα στον ακουστικό πόρο (ITC), τα οποία δεν έχουν εξαρτήματα πίσω από τα αυτί, ώστε να εμποδίζονται από τη μάσκα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ελαστικές ζώνες της μάσκας μπορεί να πιαστούν στο ακουστικό και να τα βγάλουν από τη θέση του, με αποτέλεσμα να το χάσετε ή να σας πέσει κάτω.

Ευτυχώς, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να εξαλειφθεί με μερικές απλές κινήσεις, ώστε να συνδυάσετε και τα δύο απαραίτητα στοιχεία, καθένα εκ των οποίων φροντίζει διαφορετικό σημείο του οργανισμού σας. Όπως είναι σημαντικό να φοράτε τα ακουστικά σας, για να ακούτε καλά, έτσι και η μάσκα είναι η μόνη λύση, για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό.

Βάλτε και βγάλτε τη μάσκα σας με προσοχή και φροντίδα

Γυναίκα που κρατάει μάσκα προστασίας για τον covid

Όταν βάζετε και βγάζετε τη μάσκα σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πιαστεί στα ακουστικά σας. Όσο τη φοράτε, καλό είναι να ελέγχετε τακτικά πίσω από τα αυτιά σας ότι τα ακουστικά βρίσκονται στη θέση τους μαζί με τα λάστιχα της μάσκας.

Καλό είναι να αφαιρείτε τη μάσκα, μόνο όταν έχετε φτάσει σε προστατευμένο και κλειστό περιβάλλον, όπως το αυτοκίνητο ή το σπίτι. Έτσι, ακόμα και αν σας πέσουν τα ακουστικά, δεν πρόκειται να τα χάσετε.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές μάσκες

covid 19 μάσκες προστασίας

Δεν χρειάζεται να φοράτε τη μάσκα που έχει λάστιχα πίσω από τα αυτιά. Για παράδειγμα, την ίδια δουλειά με μια υφασμάτινη μάσκα κάνει ένα κομμάτι τριπλό ύφασμα που δένει πίσω από το κεφάλι. Επιπλέον, υπάρχουν μάσκες που συγκρατούνται με clips πίσω από το κεφάλι, ακριβώς για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Σκεφθείτε εναλλακτικές επιλογές

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν νιώθετε άνετα φορώντας τη μάσκα, τότε σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως είναι σημαντικό να σκεφθείτε εναλλακτικές λύσεις για προστασία από τον κορωνοϊό, όπως την κοινωνική απόσταση.

Συμπερασματικά

Σίγουρα, ο συνδυασμός μάσκας και ακουστικών δεν είναι κάτι απλό, είναι όμως κάτι απαραίτητο. Αν αφαιρείτε και τοποθετείτε με προσοχή την μάσκα, τότε μπορείτε να τα καταφέρετε, όμως σε κάθε περίπτωση καλό είναι αυτό να γίνεται στο σπίτι με αργές και προσεκτικές κινήσεις.

Αν δεν έχετε μεγάλη σταθερότητα στα χέρια, τότε σας προτείνουμε να ζητήσετε βοήθεια από τους οικείους σας. Διαλέξτε μια άνετη μάσκα, την οποία μπορείτε να φοράτε χωρίς δυσκολία για ώρες, και βγάλτε τη μόνο μέσα στο σπίτι με τη βοήθεια των ατόμων που σας φροντίζουν.

Αν ψάχνετε να αντικαταστήσετε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας με ένα νέο και μικρότερο μοντέλο το οποίο δεν θα μπλέκετε με τη μάσκα σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα κέντρα ακοής Θεοδώρου τα οποία είναι τα καλύτερα της αγοράς διότι προσφέρουν την πιο σωστή μέτρηση ακουστικού βαρηκοΐας με στόχο την σωστότερη εφαρμογή του.