Πώς να φροντίσετε τα κάγκελα αλουμινίου

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή στα κάγκελα στο μπαλκόνι και όχι άδικα. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η υψηλή αντοχή στον χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες καθώς και οι ελάχιστες ανάγκες σε συντήρηση σε αντίθεση με άλλα υλικά.

Πρακτικά, ένα κάγκελο μπορεί να μένει αναλλοίωτο για χρόνια κάτω από τον ήλιο και τη βροχή χωρίς φθορές και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάγκελα αλουμινίου δεν χρειάζονται κάποια φροντίδα. Η φροντίδα αυτή έχει να κάνει με τον καθαρισμό τους. Ο νούμερο ένα λόγος που χαλάνε τα κάγκελα στο μπαλκόνι δεν είναι επειδή φθείρονται λόγω του χρόνου ή των καιρικών συνθηκών. Είναι επειδή δεν καθαρίζονται καθόλου ή καθαρίζονται λάθος.

Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλες τις σωστές πρακτικές, για να καθαρίζετε σωστά τα κάγκελα αλουμινίου και να αποφεύγετε όλα όσα μπορεί να τα βλάψουν.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα κάγκελα αλουμινίου;

Μπαλκόνι με κάγκελα

Αυτό εξαρτάται από τη θέση τους. Γενικά, η σκόνη και η βρομιά δεν κάνει καλό στα κάγκελα, οπότε στόχος είναι να μένουν όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Μπορεί να χρειάζονται καθάρισμα κάθε μήνα ή κάθε εξάμηνο ανάλογα με την έκθεσή τους σε παράγοντες ακαθαρσιών.

Πάντως, κάποιες ακαθαρσίες, όπως οι κουτσουλιές πουλιών, καλό είναι να καθαρίζονται αμέσως, γιατί μπορεί να χαλάσουν το χρώμα του κάγκελου λόγω των οξέων που περιέχουν. Το ίδιο ισχύει και για υλικά, όπως ο ασβέστης και το τσιμέντο.

Με τι πρέπει να καθαρίζονται τα κάγκελα αλουμινίου;

Πανάκι με υγρό για καθαρισμό

Μπορείτε να καθαρίσετε τα κάγκελα αλουμινίου με νερό και ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό και ένα μαλακό πανί. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να εφαρμόζετε πάνω στα κάγκελα διαβρωτικά καθαριστικά, όπως διαλύτες, χλωρίνη κλπ. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σκληρές επιφάνειες αντί για πανί, όπως γυαλόχαρτο, σιδερένια σφουγγαράκια κλπ, γιατί μπορεί να καταστρέψουν την επικάλυψη και το χρώμα του αλουμινίου.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Είναι πολύ βασικό να αφήσετε τα κάγκελα να στεγνώσουν καλά μετά τον καθαρισμό τους. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη μέρα για να τα καθαρίσετε. Αν δεν τα χτυπάει ο ήλιος, καλό είναι να σκουπίσετε την περίσσεια υγρασία με ένα καθαρό πανί.

Επίσης, αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε εγκοπή, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα τεχνίτη να την επιδιορθώσει. Διαφορετικά, η υγρασία και η σκόνη θα εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κάγκελου και θα του προκαλέσουν εκτεταμένες φθορές.

Τέλος, αν το χρώμα ξεθωριάσει μετά από αρκετά χρόνια λόγω της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, μπορείτε πολύ εύκολα να το βάψετε , ώστε να αναζωογονήσετε αισθητικά το μπαλκόνι και όλο σας το σπίτι.

 

Ευχαριστούμε την ομάδα του alumin-smartline.gr για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας για να μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο!