Άνδρας ατμίζει

Πως θα διαλέξετε το πρώτο σας ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το άτμισμα, πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα: Πόσο συχνά καπνίζετε; Θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ή δεύτερη μπαταρία; Καπνίζετε συστηματικά ή περιστασιακά με φίλους; Πόσα χρήματα διαθέτετε; Χρειάζεστε αξεσουάρ όπως φορτιστές αυτοκινήτου ή τσάντες μεταφοράς; Απαντήστε με ειλικρίνεια και μπείτε με το δεξί στον κόσμο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες ηλεκτρονικού τσιγάρου, τα E-cigs, τα Ego και τα Mod. Τα πρώτα είναι απλές διατάξεις με μπαταρία και ατμοποιητή – κάψουλα, ενώ τα δύο τελευταία αποτελούνται από τρία μέρη, τη μπαταρία, τη δεξαμενή και τον ατμοποιητή.  Τα E-cigs είναι σχετικά σπάνια τα τελευταία χρόνια, ενώ τα Mod είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας.

Όσοι ξεκινούν το άτμισμα τώρα, επιλέγουν συνήθως ένα e-cig για λόγους απλότητας. Όλα τα κιτ e-cig μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και χωρίς χρονοτριβή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορτίσετε η μπαταρία και να αγοράσετε αμπούλες ελαίου. Η αγορά ενός e-cig δεν είναι άσκοπη αφού θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις προτιμήσεις σας, τα επίπεδα νικοτίνης που προτιμάτε, και φυσικά να εξοικειωθείτε με τον κόσμο του ατμίσματος. Πολύ συχνά, οι παραδοσιακοί καπνιστές χρησιμοποιούν ένα E-cig για να κάνουν τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα ή για να κόψουν το κάπνισμα. Τα κιτ για αρχάριους ξεκινούν από αρκετά χαμηλά, ακόμα και από 10 ευρώ.

Παρότι είναι απλά στη χρήση, το E-cigs δεν μπορούν να προσφέρουν το πλήθος των επιλογών και των απολαύσεων που προσφέρουν οι υπόλοιπες διατάξεις με ρυθμιζόμενη αντίσταση, κάρτο, ή ατμοποιητή χωρίς «φιτίλι». Πέρα από αυτό υπάρχει και η καθαρά πρακτική παράμετρος της χωρητικότητας της μπαταρίας και των Ohm της αντίστασης.

ανδρας ατμίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα 650 mAh είναι υπεραρκετά για μια μέρα ατμίσματος αλλά η συνηθέστερη επιλογή είναι τα 900 mAh ενώ μια μπαταρία 1100 mAh μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του κιτ για μια ολόκληρη μέρα έντονου ατμίσματος. Πολλοί ατμιστές αγοράζουν δεύτερη μπαταρία προκειμένου να χρησιμοποιούν το κιτ τους χωρίς διακοπές.

Τα αξεσουάρ ατμίσματος είναι πολύ διαδεδομένα και ειδικά οι φορτιστές αυτοκινήτου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έκτακτες φορτίσεις ή σε ταξίδια. Αν χρησιμοποιείτε λάπτοπ για τη δουλειά σας, ένα usb καλώδιο μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για να φορτίσετε το κιτ σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον φορτιστή.

Εάν έχετε περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό που ξέρετε τι θέλετε και πως θα το αποκτήσετε θα χρειαστείτε μια πλειάδα αξεσουάρ προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του κιτ σας. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ανταλλακτικές κεφαλές ατμοποιητή, ειδικά καθαριστικά ατμοποιητή, ανταλλακτικά σπειράματα (αντιστάσεις) και μπαταρίες. Όπως και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, το κόστος των αξεσουάρ μπορεί να ξεπεράσει το κόστος του κιτ, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στις μπαταρίες με μεγάλες χωρητικότητες, όπως τα 2000 mAh. Ουσιαστικά, οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι άπειρες.

Για ζευγάρια ατμιστών ή για όσους δεν αισθάνονται ιδιαίτερη ασφάλεια με τον εξοπλισμό τους, υπάρχουν κιτ που έχουν τα πάντα διπλά. Διπλούς ατμοποιητές, clearomizer, μπαταρίες και φορτιστές. Το καλό με τα κιτ αυτά είναι ότι πολλά από τα σύνεργα είναι συμβατά με άλλες συσκευές και μπορούν να δοθούν σε άλλους ατμιστές που τα έχουν ανάγκη ή να γίνουν ανταλλαγή.

Αναρωτιέστε για την ιατρική διάσταση και ασφάλεια του ατμίσματος; Μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε εδώ.