Γιατρός με στηθοσκόπιο

Σαμπό εργασίας: 4 λόγοι που κάνουν τους γιατρούς να τα προτιμούν

Οι περισσότεροι γιατροί που δουλεύουν σε νοσοκομείο και ιδιαίτερα οι χειρουργοί έχουν καθημερινά πολλές ώρες ορθοστασίας. Η ορθοστασία είναι ένας από τους βασικότερους λόγους δημιουργίας ορθοπεδικών προβλημάτων σε όλο το σώμα. Η όρθια στάση και το βάρος του σώματος επιβαρύνουν κάθε άρθρωση, από τους αστραγάλους μέχρι τον αυχένα. Κάτι, όμως, τόσο πολύπλοκο μπορεί να λυθεί με ανατομικά παπούτσια. Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι γιατροί που προτιμούν μη ικανοποιητικές λύσεις, όπως τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία δεν επαρκούν για αυτό που τα θέλουν. Από τα ανατομικά παπούτσια, πάντως, τη μεγαλύτερη επιτυχία μεταξύ των γιατρών και ιδιαίτερα των χειρουργών γνωρίζουν τα σαμπό εργασίας και όχι άδικα, αφού συνδέονται με πολλά εντυπωσιακά πλεονεκτήματα.

Εύκολος καθαρισμός

Ένα βασικό ζήτημα σε όποιον εργάζεται σε νοσοκομείο και έρχεται σε επαφή με ασθενείς είναι η υγιεινή και η καθαριότητα της ένδυσης και της υπόδησής του. Τα σαμπό διαθέτουν λεία επιφάνεια από πολυουρεθάνη, η οποία καθαρίζεται πολύ εύκολα και δεν λεκιάζει. Επιπλέον, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα παπούτσια. Έτσι, στη θερμοκρασία των 80 βαθμών μπορούν να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια, κάτι που είναι σημαντικό τόσο για την προστασία του γιατρού όσο και των ασθενών.

Βούρτσα και καθαριστικό παπουτσιών

Ορθοπεδική στήριξη του σώματος

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους, για να αγοράσει κανείς σαμπό εργασίας, είναι η απίστευτη άνεση που προσφέρουν. Σε συνθήκες πολύωρης ορθοστασίας, όπως σε ένα μεγάλο χειρουργείο, η μέση, η πλάτη, ο αυχένας και οι αστράγαλοι υποφέρουν σε πολύ έντονο βαθμό. Τα σαμπό ελαττώνουν αυτό το αίσθημα και υποστηρίζουν τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη διασφαλίζοντας τη σωστή στάση του σώματος και την αποφυγή μελλοντικών σοβαρών ορθοπεδικών προβλημάτων.

Ιατρός και πατούσα γυναικεία

Αερισμός του ποδιού

Ένα πλεονέκτημα που έχουν τα επαγγελματικά σαμπό σε σχέση με τα υπόλοιπα ανατομικά παπούτσια εργασίας είναι ότι αφήνουν το πόδι να αναπνέει στο μέγιστο βαθμό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενδιάμεση λύση μεταξύ παπουτσιού και παντόφλας. Είναι πολύ ευρύχωρα και έχουν οπές, με αποτέλεσμα το πόδι να μη νιώθει εγκλωβισμένο και ο ιδρώτας να εξατμίζεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μετά από αρκετές ώρες ορθοστασίας, όταν το πόδι αρχίζει να πρήζεται και οποιοδήποτε άλλο παπούτσι μοιάζει σαν φυλακή.

Πόδια γυμνά

Αντιολισθητική προστασία

Όλα τα παπούτσια εργασίας έχουν αντιολισθητική σόλα, για να προστατεύουν από πτώσεις λόγω ολισθηρού δαπέδου στο χώρο εργασίας. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν υπάρχει σε άλλα παπούτσια που συχνά φορούν οι γιατροί, όπως τα αθλητικά. Τα σαμπό εργασίας έχουν ακόμα πιο ενισχυμένη αντιολισθητική σόλα σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγελματικά υποδήματα, επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση σε χώρους, όπου το πρόβλημα της ολισθηρότητας είναι έντονο. Έτσι, είναι η πλέον κατάλληλη λύση για τους νοσοκομειακούς χώρους και το χειρουργείο.

Γυαλιστερό πάτωμα