χαλιά κρεβατοκάμαρας

Τι μέγεθος πρέπει να έχουν τα χαλιά κρεβατοκάμαρας;

Το κρύο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο είναι ό,τι πιο δύσκολο το πρωί μόλις ξυπνάμε. Μέσα στα σκοτεινά, μέχρι να βρείτε τις παντόφλες, είναι μια άσχημη εμπειρία να πατάτε στο κρύο ξύλο ή πλακάκι. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ένα αφράτο χαλί, το οποίο επιπλέον θα δώσει και ένα ξεχωριστό, γεμάτο θαλπωρή στυλ στον υπνοδωμάτιο.

Τι μέγεθος, όμως, πρέπει να έχουν τα χαλιά κρεβατοκάμαρας και πού τοποθετούνται συνήθως, ώστε να συνδυαστούν σωστά με το κρεβάτι και τα υπόλοιπα έπιπλα; Διαβάστε παρακάτω τι χαλί πρέπει να στρώσετε ανάλογα με τα έπιπλα και την κρεβατοκάμαρά σας.

Ποιο έπιπλο πρέπει να βρίσκεται πάνω στο χαλί;

Αυτό που φαίνεται σαν μια απλή ερώτηση απαιτεί λίγη παραπάνω σκέψη. Ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο χαλί μπορεί να μπει κάτω από οποιοδήποτε κρεβάτι. Αλλά εκτός από το κρεβάτι, μπορεί να έχετε δύο κομοδίνα ή μια συρταριέρα δίπλα στο κρεβάτι σας. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για το τι θα βρίσκεται πάνω στο χαλί:

  1. Μόνο το κρεβάτι με τα τέσσερα πόδια του.
  2. Όλο το κρεβάτι, τα κομοδίνα και η συρταριέρα στην άκρη του κρεβατιού.
  3. Τα δύο τρίτα του κρεβατιού, καθώς και η συρταριέρα στην άκρη του κρεβατιού, οπότε το πάνω μέρος του κρεβατιού και τα κομοδίνα είναι σε γυμνό πάτωμα.
  4. Μόνο το κάτω μέρος του κρεβατιού μαζί με τη συρταριέρα ή όποιο άλλο έπιπλο βρίσκεται στην άκρη του.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δεν γίνεται τα κομοδίνα να βρίσκονται μισά πάνω και μισά κάτω από το χαλί, γιατί δεν θα στέκονται καλά.

Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε δύο μικρά μακρόστενα χαλιά κρεβατοκάμαρας στις δύο πλευρές του κρεβατιού, οπότε κανένα δεν θα είναι κάτω από κάποιο έπιπλο.

χαλιά κρεβατοκάμαρας

Μεγέθη χαλιών για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή, μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί που είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει σχεδόν ολόκληρο τον χώρο. Το σημαντικό είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις του κρεβατιού, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα πατάει όλο το κρεβάτι και επιπλέον θα μένει αρκετό χαλί δεξιά και αριστερά του, για να σας χαρίζει τη ζεστασιά που θέλετε.

χαλιά κρεβατοκάμαρας

Μεγέθη χαλιών για ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο

Σε ένα μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο, είναι αρκετά απίθανο να ταιριάζει ένα μόνο μεγάλο χαλί περιοχής. Έτσι, μπορείτε να παίξετε με πολλά διαφορετικά χαλιά κρεβατοκάμαρας. Μια καλή λύση, όπως προαναφέρθηκε, είναι τα μακρόστενα χαλιά περιμετρικά του κρεβατιού. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με ένα μεγάλο κεντρικό χαλί κάτω από το κρεβάτι.

Εναλλακτικά, αν η κρεβατοκάμαρα είναι πολύ μεγάλη και έχει κι άλλα έπιπλα, όπως πολυθρόνα ή μπουντουάρ, μπορείτε να τοποθετήσετε στρογγυλά χαλιά μεσαίου μεγέθους που θα προσδώσουν ποικιλομορφία και μια χαλαρή διάθεση στο χώρο.